Förtydligande Osby Shopping

FÖRTYDLIGANDE AV DE SENASTE DAGARNAS TIDNINGSARTIKLAR OM TVIST INOM OSBY SHOPPING.

Med anledning av de senaste dagarnas tidningsartiklar om tvist inom Osby Shopping vill Osby Näringsliv och Osby Shopping klargöra att vi inte står bakom uppfattningen att begränsa konkurrensen. Vi finner det olyckligt att många fått uppfattningen att våra organisationer stått för en uppfattning som vi inte har. Den kritik och mail som förekommit om konkurrerande prissättningen är gjorda av enskilda personer eller andra organisationer - inte våra representanter eller med stöd av våra organisationer. Vi beklagar att det skett en sammanblandning i vem som företräder våra organisationer. Våra organisationer har inte behandlat frågan om ev. uteslutning p.g.a. konkurrerande prissättning, än mindre övervägt detta.

Osby Näringsliv och Osby Shoppings arbetar för att stärka det lokala näringslivet, men skulle aldrig lägga sig i enskilda företags prissättning. Prissättningen är en fråga för den enskilda företagaren och konkurrensen mellan företag är en viktig och hyllad princip i en marknadsekonomi. Konkurrens skapar livskraftiga företag och aktiv prissättning lockar kunder till Osby. Den senaste tidens diskussion om prissättning har dock inte gynnat Osby och ligger inte i linje med våra värderingar.

Osby Shopping arbete med att stärka den lokala handeln sker genom att samordna gemensamma aktiviteter såsom marknadsföring och öppettider. Vidare arrangeras t.ex. modevisningar och julskyltningar. Dessutom genomförs allsångskvällar och Osby Outlet som i år går av stapeln 16-17 april 2016.

Eventuella frågor med anledning av detta förtydligande besvaras av ordförande i Osby Näringsliv, Mats Svensson, tel. 073-335 96 00, eller Osby Shoppings citysamordnare, Jankov Månsson tel. 070-626 33 72.

Osby 2016-03-31
Osby Näringsliv             Osby Shopping
Mats Svensson              Jankov Månsson

torsdag, 31 mars 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.