LTC workshop Additiv tillverkning och 3D-­printing i Älmhult

Linnaeus Technical Centre bjuder in till Workshop - Additiv tillverkning och 3D-­printing

Vad kan tillverkningstekniken erbjuda idag och vad står inför dörren?
Additiv tillverkning eller 3D-­printing är en tillverkningsmetod under stark frammarsch. Komponenter i metall,plast och många andra material kan idag tillverkas direkt från en CAD-­ritning genom att skriva ut detaljen.


Från att tidigare varit främst för prototyptillverkning har metoden idag utvecklats till en kommersiell teknik för funktionella prototyper och serietillverkning av kompententer. Under tre timmar får du veta mer om hur additiv tillverkning fungerar, tillgängliga material, egenskaper, ritningsgenerering och en uppfattning om prisbilden.


Denna workshop vänder sig till främst tillverkande industri. Du får en möjlighet att känna och klämma på utskrivna komponenter och få dina frågor besvarade. Efter workshopen ska du kunna svara på vilka av dina produkter som kan ersättas med utskrivna detaljer och vilka som först i framtiden är lönsamma att skriva ut.


När: Tisdagen den 8 mars, kl. 09.00–12.00
Var: Älmhult, Kommunhuset, Stortorget 1
Kostnad: Fritt. Begränsat antal platser
Anmälan: Senast tisdag 2016-­03-­01 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 072-­240 32 00


Föreläsare: Joakim Ålgårdh är forskaren som 2015 avlade doktorsexamen inom additiv tillverkning i metall och som nu forskar inom RISE-­koncernen. Ulf Qviberg och Casper Rosén är 3D-­center i Västervik, ett democenter för demonstration och bildning. 3D center är en ledande leverantör av lösningar för additiv tillverkning och 3D printing. Teddy Larsson från ANTONIUS KÖSTER GMBH som levererar lösningar så som 3-­D skanners och kundanpassade mjukvaror.
Tomas Liljenfors från Bryne AB utvecklar produkter och tillverkningsmetoder med färsk erfarenhet av studentsamarbete inom additiv tillverkning.


För mer information: www.lnu.se/ltc

onsdag, 03 februari 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.