Sveriges bästa byggnadsinspektörer?

Sveriges kommuner och Landsting gör årligen en undersökning om hur nöjda företagen är med kommunernas myndighetsutövning inom olika områden.

I undersökningen som presenterades i maj 2018 deltog 171 av totalt 290 kommuner i Sverige. Osby kommuns byggnadsinspektörer brukar ligga bra till och i år toppade man t.o.m. listan.  Detta uppmärksammades av Osby Näringsliv som uppvaktade byggnadsinspektörerna Knud Nielsen och Göran Nyberg med blommor och GULD-nougat för att markera förstaplatsen!

- Även i det löpande arbetet hör jag positiva omdömen om Knud och Göran. Det är glädjande att detta också kommer fram i undersökningen. De har en svår situation med många byggregler att beakta, men de är lösningsinriktade och uppskattade av företagen. Även om företagen inte alltid kan få som de vill så blir de alltid väl bemötta, säger Lars Ericsson, ordförande i Osby Näringsliv.

Själv tror Knud och Göran att de positiva omdömena bl.a. beror på att de har erfarenhet från ”andra sidan bordet” och att de har en god lokal förankring i kommunen.

- Vi behöver fler Knud och Göran i kommunen. Med den lösningsinriktade attityden som Knud och Göran visar skulle vi snabbt klättra i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i kommunerna”, avslutar Lars Ericsson.
Sveriges bästa byggnadsinspektörer?
tisdag, 29 maj 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.