Ordförande har ordet - april 2015

I förra veckan hade vi vårt årsmöte med efterföljande ”lilla galakväll” och det blev som vanligt ett trevligt event tycker jag. Inte bara för att jag blev omvald som ordförande utan mer för alla de priser vi delade ut till några av våra mycket duktiga entreprenörer. Vi får ju inte heller glömma att vi fick god mat och dryck också.
Jag har också glädjen att hälsa två nya mycket kompetenta ledamöter välkomna till vår styrelse. Lars Ericsson, tidigare i ledande befattningar på Lekolar samt Osby Glas, och Lars-Eric Svensson med lång näringslivserfarenhet från Bergendahls och Coop.

Mer om årsmötet
Det är glädjande att vår styrelse har en sådan bra bredd av olika kompetenser, från olika branscher och från alla kommundelar. Jag vill i detta sammanhang tacka valberedningen för ett som vanligt bra arbete.

Nu till utmärkelserna.
Patrik Atterklev, Airtec Pneumatic Sweden AB, fick det kanske mest prestigefyllda priset som Årets Företagare 2015. Tycker det var ett utmärkt val då vi i år kanske ville fokusera lite på generationsväxlingen i många av våra familjeägda företag. Airtec Pneumatic är ett utmärkt exempel på hur en ny generation tar över.

Valet av Richard Landén och Jim Lindstrand som Årets Nyföretagare var också säkert väl motiverat. Det är alltid roligt när två unga entreprenörer med många idéer lyckas i sitt företagande. Richard är ju den i företaget som ansvarar för bl.a. marknadsföringen och han lyckades säkert intressera nya kunder för företagsbowling den här kvällen.

Priset som Årets Eldsjäl gick till Jankov Månsson. Det är Osby kommun som utser denna utmärkelse och det är extra roligt när ett sådant pris går till någon av ”våra egna”. Jag vet hur mycket arbete och engagemang som Jankov lägger ner på Osby Shopping i syfte att stärka handeln, som ju är så viktigt för oss alla.

Till sist men absolut inte minst är vår egen utmärkelse till Årets Butik. Bland alla våra fina butiker är det alltid många som kan vara aktuella för att få priset, men i år var vi nog ovanligt överens i styrelsen att priset skulle gå till Pecorino. Sofie Billsten har på utmärkt sätt utvecklat denna butik efter förvärvet 2013.
Ett stort GRATTIS till alla pristagare.

Lunchmöte 24 april.
På fredag är det dags för april månads lunchmöte. Katarina Jönsson, regionchef Sydsvenska Industri- och Handelskammaren norra Skåne och södra Halland, kommer tillsammans med sin kollega Gustaf Lorentz och berättar om höghastighetståg och andra regionala frågor.
Våra lunchmöte är oftast välbesökta som ger goda möjligheter till nya kontakter med kollegor och beslutsfattare i vår kommun.

Osby Outlet 2015.
Så är det åter dags för årets Osby Outlet och vi kan göra de bästa inköpen till riktigt låga priser. Har hört det ryktas att i år kan man göra bättre köp än någonsin, bl.a. säljer BRIO Scanditoy ut sitt kvarvarande lager av leksaker på nordöstra industriområdet. Det är väl nästan en osannolik framgångssaga att ett näringslivsarrangemang har blivit kommunens mest besökta event.

Mats Svensson
Ordförande

måndag, 20 april 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.