Ordförande har ordet - april 2016

Som ny ordförande i Osby Näringsliv är detta mitt första månadsbrev till våra medlemmar.
Jag heter Lars Ericsson och är numera konsult. I grunden är jag ekonom och har bl.a. arbetat som VD för på Lekolar, Backemarks och nu senast delägare och arbetande styrelseordförande i Osby Glas. Min ambition är att fortsätta utveckla det goda arbete som görs i vår förening. Föreningen har en viktig roll i att stärka näringslivet i kommunen. Vi står inför några tuffa utmaningar, bl.a. integration och att skapa fler arbetstillfällen. I detta sammanhang är det viktigt att lyfta fram företagens villkor och perspektiv. Där det finns ett starkt näringsliv finns ofta en välmående region. Alla kan göra något för att bidra till en framgångsrik Osbyregion. Vi i Osby Näringsliv kan inte skapa jobben, men vi kan t.ex. bidra med kontakter, idéer, drivkraft och nätverksbyggande.

I kommunen finns flera framgångsrika företag byggda på traditioner av engagemang, företagsamhet och eget ansvar. Dessutom finns det en vilja att hjälpas åt och att köpa lokalt. Genom att bygga vidare på dessa värderingar är jag övertygad om att företagen kommer att utvecklas positivt och bidra till en välmående kommun.

Styrelsemötet den 11 april.
Nya i styrelsen är Karolina Sjunnesson (ny kontorschef för Sparbanken Skåne), Cecilia Möllborn (företagsrådgivare på Handelsbanken) samt Ulf Göstasson (platschef på Cejn i Lönsboda). Jag tycker styrelsen har en bra sammansättning av olika kompetenser, från olika branscher samt från våra två lite större kommundelar.
Arbetsgruppen som jobbar med den nya centrumplanen informerade från senaste mötet med kommunen. Det var ett konstruktivt och positivt möte som främst handlade om området vid ICA Supermarket, där vi listade en rad lösningar som kan underlätta för bl.a. den tunga trafiken.

Lönsbodadagen den 7 maj kommer säkert att bli ett välbesökt evenemang, en eloge till Köpmannagillet med Jimmy Ekborg i spetsen som har ett digert program med bra artister.

Osby Shopping kunde också informera om ett event den 21 augusti, då kommer det att bli ”Wizex reunion live”, en unik föreställning med den gamla uppsättningen av bandmedlemmar.

Nätverksmöte
Den 29 april blir det lunchmöte på Café Kronan i Lönsboda. Då kommer Jessica Persson och Lars Magnusson och berättar om hur det är att driva ett företag inom nöjesbranschen. Tror säkert det kommer att uppskattas och skulle gissa att vi får skratta tillsammans. Ta tillfället att besöka våra nätverksträffar så ofta ni kan, det kan absolut leda till någon ny kontakt och nya affärsmöjligheter.

Lars Ericsson
Ordförande

tisdag, 26 april 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.