Ordförande har ordet - april 2018

Lunchmöte 27 april
Kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen kommer och informerar om det ömsesidiga partnerskap mellan näringslivet och Osby kommun som behövs för att skapa ett välmående samhälle. Efter lunch finns möjlighet att träffa politiker och tjänstemän från samhällsbyggnadsförvaltningen, näringslivsenheten med flera för att diskutera aktuella frågor, vi brukar kalla detta för företagslots.
Lunchmötet i maj är flyttat till 1 juni, då kommer representanter från Volvo i Olofström till Lönsboda och informerar om bl.a. senast nytt om Sydostlänken.


Osby Outlet 2018
Osby Outlet blev som vanligt ett välbesökt event. De företag som jag pratat med är som vanligt nöjda med Outlet-dagarna. Tack till alla som ställer upp och på så sätt sätter Osby och vår entreprenörsanda på kartan.

GDPR- utbildning
Den 6 april anordnade Osby Näringsliv en information på näringslivscenter om den nya lagen. 25 synnerligen engagerade deltagare fick en mycket konkret och bra genomgång av GDPR av Osbybon Magnus Dahlqvist från Xlent. Xlent är ett konsultbolag som levererar IT-lösningar med lokal förankring. De har ca 350 anställda på 12 orter i Sverige.
Alla företag och organisationer kommer att påverkas av den nya lagen och om ni inte redan fått information om den, så är det hög tid att skaffa sig detta. Datainspektionen kommer att vara tillsynsmyndighet och har viss information på sin hemsida.

Osby Shopping och Vårfest 28 april
Kommer du ihåg Osby Shoppings lyckade familjedag i höstas. Nu är det dags för vårfest med liknande upplägg som familjedagen. Se mer information på vår hemsida.

Jimmy Ekborg är ny t.f. citysamordnare även i Osby fram till årsskiftet 2018/19. Vi önskar Jimmy lycka till med uppdraget och jag tror säkert han har handlarnas förtroende även i Osby.

Lönsbodadagarna 5 maj
Som vanligt blev det succé för Lönsbodadagarna förra året. Ni som aldrig varit i Lönsboda och besökt just Lönsbodadagen, så kan det varmt rekommenderas. Det finns många aktiviteter som är värda besöket, inte minst för barnen.


Andel i Medborgarhuset i Osby ekonomisk förening.
Medborgarhuset i Osby fyller en stor funktion för kulturlivet, föreningslivet, företagen och privatpersoner i kommunen. Här kan vi se på BIO, titta på teater, gå på fest, titta på utställningar, äta en god bit mat, hålla en konferens och mycket annat. Huset ägs och drivs av en ekonomisk förening som under 2017 har anpassats till nya lagregler. I samband med detta har även ägarna till andelarna uppdaterats och möjlighet för privatpersoner, föreningar och företag att teckna nya andelar skapats.
Vi skulle uppskatta om du som privatperson eller via ditt företag ville visa ditt stöd för Medborgarhuset och tecknar dig för andelar. En andel kostar 12:50 och nyteckning sker företrädesvis i poster om 100, 1 000 eller 10 000 kronor.  Andelsägarna kallas minst en gång per år till föreningsstämma där bl.a. föreningens styrelse utses.
Anmälan om tecknande av andel kan göras i receptionen på Borgen (öppen vardagar 08.00 – 18.00), via e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0479-125 25. Visa ditt stöd för Medborgarhusets kulturcentrum.

onsdag, 25 april 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.