Ordförande har ordet - december 2018

Äntligen jul!
I alla kommuner är det samma diskussioner om hur man kan stärka centrumhandeln. Inget levande och trevligt centrum utan ett bra butiksnät! Även i Kristianstad, Växjö, Malmö och t.o.m. i London står det tomma butikslokaler och många butiker sliter med lönsamheten. Vi måste hjälpas åt att lyfta centrumhandeln i våra orter.

Julhandeln är i antågande och denna handel är för många butiker direkt avgörande för årets resultat. Så jag är övertygad om att många butiksägare tänker ”ÄNTLIGEN JUL”! Om du vill ha ett levande centrum i kommunens orter kan du som företagare bidra till ökad handel genom att stötta butikerna med ett presentkort i julklapp till dina anställda. Vi i Osby Näringsliv hjälper dig med det praktiska.

Vi vet att detta är en uppskattad julklapp samtidigt som du som företagare kan stötta dina kollegor och butikerna i kommunen. Presentkorten säljs i poster om 200 kronor/styck. Även med två presentkort per anställd kommer du under den skattefria gränsen på 450 kronor.

För beställning av presentkorten och eventuella frågor ring Gert Jönsson på telefon 0730-207 369 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Glöm inte att uppge företag, organisationsnummer, kontaktperson och telefonnummer vid beställning.

Lunchmöte
Så är det dags för årets sista lunchmöte. Den 7 december blir på Helgas i Lönsboda och det blir ett intressant föredrag om Karlshamns hamn och om Sydostlänkens betydelse. Som vanligt bjuder Osby Näringsliv sina medlemmar på lunch.

Bidrag från Sparbanksstiftelsen 1826
Vi är mycket glada och tacksamma för att vi återigen fått bidrag från Sparbanksstiftelsen 1826. I år fick vi bidrag till Osby Shopping och
Lönsboda köpmannagille. Ett stort tack till Sparbanksstiftelsen.

Tillväxtchef
Osby Kommun har anställt en tillväxtchef. Han kommer närmast från Helsingborg, men har också jobbat som näringslivschef på Gotland. Han ska bl.a. ansvara för näringslivsfrågorna i Osby kommun. Vi hälsar Karl-Johan Löwenberg välkommen, önskar honom lycka till och ser framemot ett gott samarbete! Samtidigt tackar vi Paul Phillips för samarbetet när han nu slutar på kommunen som näringslivsstrateg.

Dags för en omstart?
Företagens betyg på företagsklimatet i kommunen är som alla känner till – en bedrövelse. Inför valet till kommunfullmäktige i september noterade jag dock en hel del vallöften som gällde just företagsklimatet i Osby kommun. Med en ny tillväxtchef och nya politiker i förarsätet är det hög tid för en omstart av arbetet för att förbättra företagsklimatet och förverkliga vallöften. Konkret måste vi flytta fokus från vackra policyer till konkreta åtgärder.  Vi har därför föreslagit kommunen att göra en systematisk genomgång av ämnesområden som behöver förändras och lägger konkreta förslag till handlingar, inklusive vem som ska göra vad och när det ska vara klart.  Osby Näringsliv är väl förberedda och har många förslag i en sådan diskussion. Men vi måste vara två för att dansa………

Tack för det gångna året
Förvisso är det några veckor kvar till jul, men eftersom detta är sista nyhetsbrevet för i år vill jag även passa på att tacka alla medlemmar för gott stöd i vårt arbete under det gångna året och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vänligen

Lars Ericsson
Ordförande

tisdag, 04 december 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.