Ordförande har ordet - december 2017

Så har snart ännu ett år gått och Osby Näringsliv till tacka alla medlemmar för gott stöd. Det har varit ett händelserikt år med flera positiva inslag. Jag kan inte få med alla, men väljer att lyfta fram några.

Projektet Unga Chefer blev t.o.m. mer lyckat än vi bara vågat önskat. Ett härligt gäng av tolv unga företagare i kommunen som engagerade och intresserade deltog i projektet. Jag är övertygad om att de kommer att framgångsrikt utveckla sina företag. Jag är dessutom övertygad om att flera av dem kommer att ha framträdande roller inte bara i sina företag utan även vara är en viktig del i vårt samhälle. De är redan en viktig del av Osbys framtid. Ett särskilt tack till Sparbanksstiftelsen 1826 som genom sitt bidrag möjliggjorde projektet.

Vår lilla Galakväll i mars 2017 som hölls i Hantverkshuset var en mötesplats i ny skepnad och mycket lyckad.  Ett 80-tal deltagare förgyllde utdelningen av priser till framgångsrika och engagerade förtagare. Ett tack till våra samarbetspartners Osby kommun och Företagarna som hjälpte oss att genomföra denna kväll.

Sista fredagen i månaden har vi haft företagsluncher. 30-50 deltagare per tillfälle har fått ta del av intressanta föreläsare. Ett koncept som vi avser utveckla under 2018 och som vi hoppas att än fler upptäcker. En god och gratis lunch, intressant föredrag och tillsammans med andra företagare. Jag förstår inte att någon företagare kan motstå detta…..

Osby Outlet i april var som vanligt välbesökt och hjälper till att sprida kännedom om Osby och om de deltagande företagen långt utanför kommunens gräns.

Osby Shopping som är en del av Osby Näringsliv hade en stor framgång med familjedagen i september. Ett arrangemang som vi hoppas återkommer 2018.
Många av vår medlemmar ställde upp som sponsorer och det är viktigt för att dessa event skall kunna genomföras.

Även Lönsboda Köpmangille ingår ju i Osby Näringsliv och hade som vanligt succé med Lönsbodadagarna med ca 3.000 besökare.

Efter att i ett par år haft gemensamt projekt med Östra Göinge kring kvinnligt nätverk kan vi konstatera att uppstarten av ett eget nätverk i Osby kommun engagerat många. Helt klart visar intresset att det finns ett stort behov och projektet kommer att utvecklas 2018.

Osby Näringsliv som remissorgan. Vi har engagerat oss i centrumplanen för Osby tätort, byggandet av bostäder i kommunen, behovet av industrimark, företagsklimatet, upphandlingar i allmänhet och kommunala förskolor i synnerhet. Tyvärr har vi inte varit framgångsrika i dessa frågor och inte fått det gehör vi förväntat oss. Men vi ger inte upp utan hoppas kunna jobba vidare med dessa frågor under 2018 och återkomma med positiva nyheter framöver. Beträffande kommunens upphandling av förskolor har vi nu träffat partierna och fått möjlighet att utveckla våra synpunkter. Det har varit bra diskussioner och eftersom många delar vår uppfattning ser vi nu framemot politiska åtgärder för att minska nackdelarna för kommuninvånarna och återställer förtroendet bland företagen.

Vi vill att Ni redan nu bokar upp kvällen 22 mars 2018 för årets Galakväll. Då vi under trevliga former uppmärksamma årets företag, årets butik, årets eldsjäl, m.fl. Notera datumet i kalendern redan nu så återkommer vi med mer information.

Till sist vill vi än en gång tacka för ert stöd och önska Er en
GOD JUL & GOTT NYTT och Framgångsrikt 2018.

Lars Ericsson
ordförande

 

 

 

onsdag, 20 december 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.