Ordförande har ordet - februari 2015

Almanackan säger februari med snö och kyla, men det känns ju mer som tidig vår. För många företagare innebär det kanske många sparade slantar i minskade energikostnader medan andra företag har merparten av sina intäkter just på vintertid. I ett längre tidsperspektiv det kanske jämnar ut sig om nu inte vår påverkan på klimatet blir alltför stor. Men inte utan att man längtar lite efter en tidig fin vår.

Styrelsemötet den 9 februari
Vi beslutade om en budget i balans. Med många nya medlemmar så finns det utrymme att förverkliga vår verksamhetsplan för året. Men vi kan bli fler medlemmar, saknar fortfarande några företag i framför allt Osby som borde vara med i vår förening och bidra till våra gemensamma mål.

Mycket glädjande är att vårt projekt för våra tillverkningsföretag nu är i gång tack vare ett nystartat samarbete med LTC i Växjö. Läs mer om detta i separat artikel. Nästa programpunkt i detta projekt är ett seminarium om Produktionsekonomi den 17 mars på Triplan i Lönsboda.

Styrelsen beslutade också att fortsätta med ett kvinnligt företagsnätverk, Queenia, under 2015. För en avgift på endast 300 kr per år får medlemsföretagen tillgång till ett flertal aktiviteter under året. Nätverket är öppet för kvinnliga företagare och chefer i olika positioner.

Lunchmöte 27 febr
På fredag är det dags för februari månads lunchmöte. Den här gången kommer vårt nya kommunalråd Marika Bjerstedt-Hansen och presenterar sig själv och lite funderingar kring kommunens näringslivsstrategi. Våra lunchmöte är oftast välbesökta som ger goda möjligheter till nya kontakter med kollegor och beslutsfattare i vår kommun.

Mats Svensson
Ordförande

måndag, 23 februari 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.