Ordförande har ordet - februari 2016

Våren i sikte? Februari är väl som alltid, ena dagen sol och lite vårkänslor, nästa dag snö och snålblåst. Osby Näringsliv har i vart fall våren i sikte, vi har ett par nätverksmöte inom kort och sedan årsmötet den 7 april. När vi stämde av verksamheten 2015 så kände vi oss väl ganska nöjda. Vi har drivit ett par viktiga frågor med framgång, dels bättre information om kommunens upphandlingar och dels visionen för Osby centrum.

Styrelsemötet den 8 februari.
Ekonomi. Vi i styrelsen kan glädjas åt ett positivt resultat på ca 50.000 kr. Det egna kapitalet uppgår nu till 230.000 kr och med det känner vi oss ganska trygga, så styrelsen inriktningsbeslut blev att framledes kan alla medlemsavgifter och övriga intäkter budgeteras i olika projekt till medlemsnytta.

Verksamhetsplan och budget 2016. Vi hade en ganska lång och givande diskussion om vilka frågor vi skall driva fortsättningsvis. Det fanns en samsyn på att inriktningen skall fokusera på projekt som har en klar näringslivskoppling. Bredare frågor som rör kommunen i stort skall tas i de regelbundna möten vi har med kommunledningen.

Vision 2025 för Osby centrum. Vårt yttrande har nu skickats in och vi är utlovade att en ny version skall processas med vår arbetsgrupp och detta behöver inte ske så skyndsamt som tidigare sagts. Visionen förväntas bli klar och antas av våra politiker under hösten 2016.

Nätverksmöte 26 februari och 11 mars.
Nu på fredag den 26 februari är det åter dags för ett lunchmöte på Borgen i Osby. Vi börjar som vanligt kl. 12.00 och då får vi information om lokal och regional näringslivsutveckling.
Nästa nätverksträff blir ett frukostmöte den 11 mars (obs ändrad datum) i samarbete med Marknadsföreningen och Osby kommun. Håcan Nilsson från Markandsföreningen i samtal med den karismatiska Eva Gun Westford från Polisen Skåne. Missa inte detta!

Mats Svensson
Ordförande

tisdag, 23 februari 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.