Ordförande har ordet - februari 2018

Lunchmötet 23 februari
Markaryds kommun har i många avseende ett blomstrande näringsliv. Detta är ett resultat av en medveten satsning på de lokala företagen och på det lokala företagsklimatet. Detta har också gett resultat i svenskt Näringslivs företagsranking, där de under många år fått toppenbetyg. I flera delområden har de t.o.m. legat på plats nummer ett bland Sveriges kommuner!

Vi är därför mycket glada för att vi lyckats få kommunstyrelsens ordförande i Markaryd, Bengt Germundsson, till vårt lunchmöte den 23 februari. Bengt kommer att avslöja hemligheterna bakom deras framgångar och vi hoppas att vi får lära oss mycket av Bengt. Han är kristdemokrat och en stark personlighet som lyckats samla över 45 % av kommuninvånarnas röster till partiet i förra valet. Som vanligt krävs ingen föranmälan och Osby Näringsliv bjuder på lunch kl. 11.50. Missa inte hans intressanta föredrag!

Lilla galakvällen 22 mars
Lilla galakvällen 2017 var en synnerligen trevlig kväll. Vi är övertygade om att årets fest blir lika lyckad så missa inte att anmäla dig till vår galakväll som äger rum i Hantverkshuset den 22 mars kl. 18.30! (se bifogad inbjudan). Förutom att vi får möjlighet att umgås under trevliga former kommer vi att dela ut priser till årets företagare, årets butik, årets nyföretagare, innovationspriset och årets eldsjäl. Ta med dig en kompis och hjälp till att fira de värdiga vinnarna. Anmäl Dig före den 14 mars.

Alla har möjlighet att nominera årets eldsjäl på Osby kommuns hemsida. Har du ännu inte nominerat en person är det hög tid.  Sista dagen för nominering är idag så skynda på!

För att man ska vara aktuell för utmärkelsen årets eldsjäl ska följande kriterier uppfyllas:
•    Vara en förebild för andra
•    Bidragit till utveckling genom sitt engagemang
•    En insats utöver det förväntade utan egen vinning


Centrumplanen
Måndagen den 26 februari är det dags för kommunfullmäktige att bl.a. ta beslut om centrumplanen för Osby tätort. Vid kommunstyrelsens behandling av ärendet fanns olika uppfattningar om flera väsentliga förändringar, bl.a. utformningen av V. Storgatan.

Det ska bli intressant att följa diskussionerna i kommunfullmäktige och vi hoppas såklart på att våra synpunkter vinner gehör hos alla politiker oavsett parti. Med tanke på utvecklingen av handeln i tätorten måste alla hjälpas åt att underlätta för butikerna och deras kunder. Vill du veta mer om de olika förslagen finns de i kallelsen till kommunfullmäktige. Denna hittar du på kommunens hemsida, www.osby.se.

tisdag, 20 februari 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.