Ordförande har ordet - januari 2015

Nytt år och nya möjligheter. I veckan som gick kom en tillväxtrapport från upplysningsföretaget SYNA där vi i Osby kommun placerades i botten av rankingen. Tycker dock inte att den bilden stämmer med min uppfattning när man läser andra rapporter, bl.a. går ju arbetslösheten ner både totalt sett samt hos våra ungdomar.
Vårt handelsprojekt med Osby Shopping och Lönsboda Köpmangille går vidare som planerat med Jankov  Månsson  och Jimmy Ekborg som projektledare. De signaler vi fått är att de allra flesta är nöjda med förra årets julhandel. Jag uppskattar verkligen Jankov´s och Jimmy´s engagerade arbete.

Fokus på industri
Ett nytt mål för Osby Näringsliv 2015 är att driva ett industriprojekt och ett samarbete med Linnéuniversitetets Linnaeus Technical Centre(LTC) har påbörjats.
LTC har gedigen kompetens inom avancerad teknikutveckling, maskinteknik, produktutveckling, miljöteknik, produktionsekonomi med mera. Osbyföretag har möjligheten att delta på seminarier, workshops och får tillgång till LTC´s forskare och studenter för specifika utvecklingsprojekt.
I detta nyhetsbrev bjuder vi intill två seminarier om produktionsekonomi och produktionsutveckling. Jag hoppas att våra tillverkningsföretag ser möjligheter att förbättra sin produktion och deltar i dessa seminarier. Möjligheter till nätverkande med företag i Älmhult och andra kommuner finns också.

Lunchmöte
På fredag är det dags för årets första lunchmöte. Den här gången får vi en inblick i de nya tjänster som bankerna erbjuder via nätet. ”Banken i fickan” är rubriken utan att den därför behöver misstolkas. Våra lunchmöte är ett bra sätt att träffa andra företagare och beslutsfattare i vår kommun.

Mats Svensson
Ordförande

måndag, 26 januari 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.