Ordförande har ordet - januari 2016

Så skriver vi 2016 i vår almanacka.
Det nya året har börjat med några viktiga frågor för Osby Näringsliv att ta ställning till. En av dessa är visionen för Osby Centrum där vi tycker att kommunen borde haft ett samråd med företrädare från näringslivet i ett tidigare skede, men mer om detta i skrivningen nedan.
Datum för vårt årsmöte är fastställt till torsdagen den 7 april, reservera gärna dagen redan nu, det brukar vara en trevlig kväll då vi bl.a. får tillfälle att visa vår uppskattning och applådera några av våra duktiga företagsledare.

Styrelsemötet den 9 november.
Styrelsen informerades om att vårt webhotell drabbades av en spamattack under julhelgen, och detta var anledningen till att Osby Näringslivs hemsida var ur funktion i ca en vecka.

Vi gjorde också en uppföljning av vår verksamhetsplan för 2015. Det konstaterades att i stort alla projekt har genomförts som planerat, i de fall det inte skett beror detta på beslut som vi inte själva har kunnat påverka.

Vision Osby Centrum 2025. Arbetsgruppen vi tillsatte så sent som vid decembermötet med Jankov Månsson i spetsen har gjort ett fantastiskt arbete på kort tid. Vi har nu ett yttrande klart som skickas till kommunen under den här veckan. Nyckelorden i yttrandet är fler bostäder, större inflyttning och god tillgänglighet. Med god tillgänglighet menar vi att Osby bör bejaka bilismen vid planering av centrum. Det skall dock påpekas att regleringen med parkeringstider och P-skivan har haft en mycket positiv effekt till tillgängligheten. Det inkom också många bra synpunkter på dialogmötet den 12 januari och många av dessa finns med i vårt yttrande. Vi återkommer efterhand med mer och utförligare information när vi antagagit skrivelsen.

Nätverksmöte 29 januari.
Nu på fredag är det åter dags för ett lunchmöte på Borgen i Osby. Vi börjar som vanligt kl. 12.00 och den här gången kommer Robert Olsson från Bergendahls och ger sin syn på vikten av talang och ledarförsörjning inom ett företag eller organisation.
Nästa nätverksträff blir ett frukostmöte den 4 mars med Håcan Nilsson och Eva Gun Westford från Polisen Skåne. Skriv in i almanackan!

Mats Svensson
Ordförande

tisdag, 26 januari 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.