Ordförande har ordet - januari 2019

God fortsättning på det nya året. Hoppas vi får ett fantastiskt 2019 för alla – men framförallt för er företagare och entreprenörer. Ni är så oerhört viktiga för att vi ska ha ett väl fungerande samhälle. Vi lever i en marknadsekonomi och företagen är därför en förutsättning för att få en framgångsrik region. ”Utan framgångsrika lokala företag har vi ingen välfärd att fördela” som Bengt Germundsson så klokt uttrycket det vid lunchmötet i februari 2018.

Nytt år och nytt avstamp. På något vis känns det bra att få göra bokslut på 2018, och ”börja om” så här på det nya året. Möta nya utmaningar, sätta nya mål och ta fram nya handlingsplaner. Det gäller Er företagare också. Ta inte bara en dag i taget utan ta tillfället i akt och tänk lite ”långa tankar” om vad du vill med ditt företag.  Sätt nya mål och ta fram en handlingsplan tillsammans med dina anställda. Behöver du bollplank så ta hjälp av företagarkollega eller sök extern hjälp. Lite inspiration kan du få den 31 januari av Torkild Sköld som är en av Sveriges mest populära föreläsare. Det är inte ofta dessa föreläsare kommer till Osby. Så ta chansen! Det är inte bara en inspiration för dig som företagare, så ta med dig dina anställda och din familj. Det finns något för alla i hans föreläsning och kunskap om att leda sig själv har alla nytta av. Läs mer om föreläsningen i bifogad information.

Även i den lokala politiken är det dags för en omstart och dessutom en ny valperiod. Osbys placering i företagsrankingen kan ju inte bli så mycket sämre. Men med ett nytt år och nya politiker finns det alla möjligheter att förbättra sin placering – om viljan finns! Osby Näringsliv har därför efterlyst en programförklaring av den nya politiska ledningen. Vad vill man driva för lokal näringslivspolitik? Vilken målsättning har man? Vad har man för handlingsplan för att nå målet och hur ser man på samarbetet med Osby Näringsliv? Svaren på dessa frågor hoppas vi få relativt snart.

Svenskt näringslivs årliga enkät om företagsklimatet har redan gått iväg till vissa företagare. Det går bara ut 200 enkäter till företagen i vår kommun, så om du fått den är det viktigt att du tar ditt ansvar och svarar. Ditt svar påverkar det framtida företagsklimatet i vår kommun.

Även för vårt renhållningsbolag är det en omstart. Med en ny VD vid rodret från den 2 januari 2019 är alla spända på vad Per Erlandsson ska tillföra bolaget. Det är självklart vi också och därför har vi bjudit in honom till lunchmötet på Borgen den 25 januari.  Du är självklart hjärtligt välkommen och vi ser gärna att du tar med dig en kollega!
tisdag, 15 januari 2019

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.