Ordförande har ordet - maj 2015

Fyra veckor kvar till midsommar! Som företagare är man kanske alltid lite väl optimistisk när man planerar verksamhetsåret känns det som. Men det som inte blir gjort innan sommaren får väl anstå till efter semestern, svårare än så är det väl egentligen inte.
Som ordförande i Osby Näringsliv kan jag i vart fall konstatera att verksamheten löper på i enlighet med vår plan. Osby Outlet och Lönsbodadagen arrangerades med många besökare som säkert återkommer till vår kommun även vid andra tillfällen.

Styrelsemötet den 11 maj.
Vi hälsade våra nya styrelseledamöter Lars Ericsson och Lars-Eric Svensson välkomna till första mötet efter årsstämman. Jag är helt säker på dessa två herrar kommer att tillföra mycket ny kompetens i vårt arbete.

Styrelsen fick en första rapport från Osby Outlet och den var mycket positiv. Det kom enligt våra beräkningar minst lika många besökare som tidigare år. Som vanligt lockade ju våra tillverkningsföretag kunder med bra erbjudande men ändå var det kanske våra handelsföretag som var årets hetaste. BRIO Scanditoy, Kristenssons Järnaffär och Drivabolagen var tre mycket välbesökta Outlet-företag.

Osby Shopping introducerade sitt lojalitetskort ”Klubb Osby” under Outlethelgen och man kan väl bara tala om succé. Över 1.500 brickor registrerade redan under första veckan! Vi ser med spänning på utvecklingen framöver, nu är det kanske upp till våra butiker att ladda kortet med många fina erbjudande så tror jag säkert att vår handel kommer att klara sig bättre än på många andra motsvarande orter.

Lönsbodadagen blev också ett mycket välbesökt event. En extra krydda i årets arrangemang var ju ”kosläppet” ute i Tosthult. Antalet besökare lär ha varit minst 500! Inne i byn var det mycket aktivitet både för barn som vuxen. Vill passa på att tacka Köpmangillet med Jimmy Ekborg som samordnare för ett mycket gott arbete.

Lunchmöte 29 maj.
På fredag är det dags för maj månads lunchmöte. Den här gången är Ni välkomna till Lönsboda och Café Kronan. Arbetsförmedlingen kommer och berättar om sitt nya arbetssätt mot oss företagare. Tycker att alla som är lite kritiska till Arbetsförmedlingens arbete skall komma, så kan vi på ett positivt sätt framföra våra synpunkter, och på så sätt skapa en bra dialog kring våra problem med personalrekrytering.

Mats Svensson
Ordförande

tisdag, 26 maj 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.