Ordförande har ordet - maj 2016

Visst är väl de svenska årstiderna en upplevelse, ena dagen kyliga vårvindar och regn, sedan slår det om och blir nästan svensk högsommar på en gång. Tvära kast och förmågan att ställa om är säkerligen också vad som gäller inom företagsvärlden i en allt mer globaliserad marknad. Kan Osby Näringsliv spela en roll i denna process? Hör gärna av Er med idéer och förslag på vad vi tillsammans kan göra för att underlätta företagandet i vår kommun.

Styrelsemötet den 16 maj.
Verksamhetsplanen 2016. När vi nu efter vårt årsmöte har några nya i styrelsen gjorde vi en lite noggrannare genomgång och revidering av vår verksamhetsplan. På nästa möte skall tillsättas arbetsgrupper som får ett tydligare ansvar för projekten. Hela vår verksamhetsplan går att läsa och följa på vår hemsida www.osby.nu. Har du idéer på aktiviteter får du gärna kontakta mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 070-58 53 638.

Projekt unga chefer. För ett antal år sedan genomförde vi ett par projekt som riktade sig till yngre chefer, chefsämne, blivande företagsledare. Vi kallade det då 40 Minus. När vi nu tittar i backspegeln ser vi att många av de som då var med i dessa projekt nu har framträdande roller i vårt näringsliv. Vi beslutade nu att driva ett nytt projekt mot samma målgrupp. Vår förhoppning är att få ihop en grupp på ca 15 deltagare som under en tid av ca 12 månader får en möjlighet att skaffa sig nya erfarenheter och tillgång till ett nytt nätverk av likasinnade. Styrelsen vill nu gärna få in tips på lämpliga kandidater, och som ni kanske förstår bör vederbörande vara under 40 år och sikta på en chefskarriär. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Gert Jönsson på telefon 0479-16110. Dock kommer vi inte att påbörja projektet förrän i vinter då vi hoppas få medfinansiering av externa intressenter. Men vi behöver redan nu få kontakt med intresserade så vi kan diskutera ämnen etc.

Mailadresser. Vårt företagsregister är en viktig kanal för vår kommunikation med Er medlemmar. Vi har nu möjlighet att lägga in flera mailadresser per medlemsföretag, så lägg till de personer på ditt företag som du tycker ska ta del av våra utskick, inbjudningar, nyhetsbrev etc. Vi kommer att göra ett särskilt utskick om detta, men anmäl redan nu dina medarbetare till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.ing

Fastighetstjänster. Osby och Östra Göinge kommuner och deras bostadsbolag kommer att på nytt upphandla i princip alla fastighetstjänster under hösten 2016. Vi deltog på ett informationsmöte i Broby den 3 maj och diskuterade då bl.a. för och nackdelar med MEPS systemet och problemet med ”dumpade” timpriser. Tyvärr var det inte så många företag från Osby närvarande. Det finns ju så många duktiga företagare inom byggbranschen i kommunen och jag tror att flera har stora möjligheter att vinna anbuden under hösten. Det skulle gagna både kommunerna och sysselsättningen. Så håll ögonen öppna under hösten då anbudsförfrågningarna kommer ut.

Nätverksmöte
En av våra viktiga uppgifter är att bygga nätverk mellan företagare i kommunen. Har du förslag på ämnen där vi skulle kunna samla en grupp företag så tar vi gärna emot dessa. Det behöver ju inte ske som lunchmöte utan kan lika gärna vara frukost eller kvällsmöte. Det viktigaste är att det sker när det passar Er. Vårt nästa nätverksmöte är nu på fredag den 27 maj kl.12-13. OBS! Denna gång är vi på Stora Hotellet. DSV Road kommer att ge oss en inblick om transport nu och i framtiden. Missa inte att ta med din transportansvarige – här får han/hon matnyttigt från expertisen direkt!

Lars Ericsson
Ordförande

tisdag, 24 maj 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.