Ordförande har ordet - maj 2017

Så fick vi äntligen lite smak av den svenska sommaren. Efter en ganska kylig vår blev det ju några riktigt fina dagar i helgen som gick, och dessutom lite extra långhelg om man hade möjlighet att ta ledigt på fredagen. Nu har många en intensiv månad framför sig, mycket skall vara ”klart” innan semesterperioden tar vid.

Styrelsemötet den 8 maj.

Näringslivsklimatet.
Osby har tillsammans med Bromölla och Hörby kommuner placerat sig i topp 5 när det gäller myndighetsutövning gentemot företag. Det visar servicemätningen som årligen görs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), där Osby kommun rankas som tredje bäst av alla 139 kommuner i landet som deltagit i undersökningen.
Undersökningen bygger på en enkät till företag som haft minst ett myndighetsärende med sin kommun under 2016. Företagarna har svarat på frågor om bland annat, bemötande, handläggningstider och tillgänglighet i ärenden som gäller brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Mätningen visar att snittvärdet för nöjd-kundindex (betyg) har sedan 2014 ökat från 71 till 81. Osby kommun har klättrat från en 57:e plats 2014 till en 3:e plats 2016 i den totala rankingen av alla kommuner som ingått i undersökningen.

Låt oss fortsätta denna resa och se till att vi också senast år 2020 blir bland Topp 50 i den ranking som Svenskt Näringslivs gör beträffande företagsklimatet. För någon vecka sedan fick vi betygsättningen i denna undersökning för 2017 och då kan vi konstatera att det i stort är oförändrat jämfört med 2016. Rankingen får vi efter sommaren.

Lönsbodadagarna.
Lönsbodadagarna började med Drive-In-bio på fredagen, som var ett nytt event för året.
Lördagen blev mycket välbesökt i det fina vädret, uppskattningsvis kom ca 5.000 besökare.
Vill tacka Jimmy Ekborg för hans engagemang och det arbete han lägger ner på detta arrangemang.

Rondellerna riksväg 23.
Vår skrivelse till Trafikverket som gjordes för några månader sedan ser ut att ge resultat. Trafikverket meddelade i veckan att rondellerna blir åtgärdade under sommaren.

Nätverksmöte.
Nästa lunchmöte blir den 2 juni kl. 12.00 på Borgen i Osby. Den här gången får vi en uppdatering vad gäller fiberutbyggnaden i kommunen. Som Ni säkert vet har några fiberföreningar erhållit stöd för utbyggnaden på landsbygden vilket är mycket glädjande för alla våra företag som inte finns inom tätorterna. IP-Only tillsammans med några tjänsteleverantörer står för informationen.


Lars Ericsson
Ordförande
onsdag, 31 maj 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.