Ordförande har ordet maj 2019

Hej alla medlemmar!

Denna gång är det jag, Carl-Magnus Nilsson, som skriver månadsbrevet.
Vid årsmötet i april tog jag över ordförandeklubban från Lars Ericsson. Jag vill här  passa på och tacka Lars för ett gott arbete som ordförande och alltid med våra medlemsföretags bästa för ögonen.

Vem är då jag.
Jag är för närvarande VD för två kommunala bolag, Fjärrvärme i Osby AB och Industrihus i Osby AB. Parallellt med detta driver jag mitt eget bolag Genastorp Gård AB där den huvudsakliga verksamheten är att fungera som återförsäljare åt German Solar Svenska AB med försäljning och installation av solcellsanläggningar. Jag har tidigare under två mandatperioder varit politiker i Osby kommun och suttit i såväl kommunfullmäktige som kommunstyrelse. Idag inskränker sig mitt politiska engagemang till att jag är medlem av kommunrevisionen. I mitt yrkesliv har jag bl.a. ett förflutet som platschef för Osby Pannan i Vilshult, VD för Swepartverktyg i Tyringe och platschef för Autoliv i Hässleholm.
Min ambition är att fortsätta det goda arbete som gjorts genom åren i Osby Näringsliv. Jag tror att vi i Osby har fördel jämfört många andra kommuner då vi har kunnat samla alla företagsorganisationer med lokala frågor på agendan under ett paraply.


Fler nyval på årsmötet
Styrelsen fick även nya unga ledamöter i Anna Carlsson (Växtmästaren), Adam Persson (ICA Supermarket), Johan Nicklasson (Trio Perfekta) och Jenni Thommasson (Kullaro). Jag hälsar alla välkomna och hoppas Ni kommer att trivas med uppdraget.

Osby Outlet 2019
Osby Outlet blev som vanligt ett välbesökt event. I år deltog 12 företag och erbjöd varor till kundvänliga priser. De företag som jag pratat med är som vanligt nöjda med Outlet-dagarna. Tack till alla som ställer upp och på så sätt sätter Osby och vår entreprenörsanda på kartan.

Vårfesten den 13 april
Det var mycket aktiviteter i byn när Osby Shopping hade sin årliga vårfest den 13 april. Det var sång och musik på flera platser som bidrog till den goda stämningen.
Vill passa på och ge en eloge till Osby Shopping´s drygt 30 medlemsbutiker för att man solidariskt satsar för att göra vårt centrum levande.

Lönsbodadagarna 4 maj
Som vanligt blev Lönsbodadagen ett event att minnas. I år var det räddningstjänsten som bidrog till årets tema. Bransta City Släckers stod för musikunderhållningen och även en del andra shownummer. Det fanns som vanligt många aktiviteter som är värda besöket, inte minst för barnen.
Trevligt att man en gång per år kan kraftsamla på ett stort evenemang, det är viktigt för pulsen i litet samhälle.

Carl-Magnus Nilsson, ordförande

tisdag, 14 maj 2019

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.