Ordförande har ordet - mars 2016

Nu är det snart dags för vårt årsmöte som vi har den 7 april, men mer om det senare i brevet. Styrelsemötet den 7 mars var det sista med sittande styrelse. Då det förmodligen blir en del förändringar i styrelsen vill jag passa på och tacka alla ledamöter för ett utomordentligt bra och intresserat arbete i styrelsen. Alla har bidragit med sin kompetens som gjort att vi på ett bra sätt kunnat bevaka våra intressen och komma med nya framtidsinriktade förslag som förhoppningsvis har lett till en bättre vardag för alla företag i kommunen.

Styrelsemötet den 7 mars.
Vi hade glädjen att ha vår nya kommundirektör Petra Gummeson på besök. Petra berättade lite om sig själv, hennes ambition och vilket uppdrag hon har fått från våra politiker. Vi tog naturligtvis tillfället i akt och framföra våra synpunkter på några aktuella ärenden där vi tycker att dialogen med näringslivet varit delvis bristfällig.

Vi i styrelsen har ju också det årliga uppdraget att nominera ”Årets Företagare” till Företagarna, som är den organisation som delar ut utmärkelsen. Det är alltid ett lika angenämnt uppdrag då vi har så många duktiga företagsledare som mer än väl uppfyller kriterierna. Men i år kändes det som ett företag var mer utmärkande än andra, men vilket företag jag syftar på får Ni vänta med till den 7 april då det offentliggörs i samband med vårt årsmöte.

Årsmöte den 7 april.
Som jag antydde lite tidigare i detta brev så blir det en del förändringar i styrelsen, och det gäller inte minst min egen person. Jag har varit ordförande i fyra år och kommer nu pga tidsbrist att lämna över klubban till Lars Ericsson om årsstämman så beslutar. Det har varit mycket stimulerande att jobba på detta sätt med samhällsutvecklingsfrågor samtidigt som jag lärt känna nya kreativa och sympatiska människor. I Osby kommun finns många duktiga och framgångsrika företag och företagsledare, tillsammans med Osby Näringsliv är jag övertygad att vi gör skillnad.

Vill nu uppmana alla våra medlemsföretag att på något sätt vara representerade på vårt årsmöte med efterföljande lilla galakväll. Det behöver naturligtvis inte vara inom ägarkretsen, det kan lika gärna vara andra som jobbar i Ert företag. Som vanligt delas det ut priser till Årets Nyföretagare, Årets Butik, Årets Eldsjäl samt Årets Företagare blandat med god mat och lite underhållning.

Välkomna till årsmötet
Mats Svensson
Ordförande

torsdag, 17 mars 2016

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.