Ordförande har ordet - mars 2018

Lunchmöte 27 april
Tyvärr så tvingades vi ställa in lunchmötet den 23 mars p.g.a. sent avhopp. Men vi tar nya tag den 27 april då Osby Kommun svarar för programmet.


Osby Outlet
Glöm inte Osby Outlet lördagen den 7 april kl. 9-16. Vissa företag kommer även att ha öppet på söndagen. Ta tillfället i akt och bjud hit dina vänner och ta en runda på Outleten. I år är det 11 företag och många butiker som är med och bidrar till att sätta Osby på kartan. Karta på vilka företag som är med och var de finns hittar du på www.osbyoulet.se.

Årsmöte 9 april
Kallelse årsmötesförhandlingar
Tid:        Måndagen den 9 april, kl. 16.30
Plats:     Näringslivscenter, V Storgatan 26, Osby

Årsmötesförhandling, ärende enligt stadgarna

Vi ser gärna att Ni anmäler Ert deltagande då vi bjuder på en enkel förtäring. Anmälan till Osby Näringsliv senast torsdag den 5 april.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tfn 0479-16110.

GDPR- utbildning
I april 2016 beslutade Europaparlamentet och Rådet om en ny EU-förordning om dataskydd. Den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) kommer att gälla som lag i Sverige från och med den 25 maj 2018 och kommer att ersätta nuvarande personuppgiftslag, PUL. Lagen påverkar alla som lagra datauppgifter om kunder, leverantörer, personal etc.
Det finns också en möjlighet att delta i ett informationsmöte anordnat av Osby Näringsliv. Föreläsningen som är anpassad för företag sker fredagen den 6 april kl. 13-16 på näringslivscenter.

Vårfest 28 april
Kommer du ihåg Osby Shoppings lyckade familjedag i höstas -butikerna hade fantastiska erbjudande, matservering på torget, Räddningstjänsten visade upp sina kunskaper, Prästängen var full av aktiviteter och mycket mer. Nu är det dags för vårfest med liknande upplägg som familjedagen. Mer information kommer, men reservera redan nu den 28 april.

Lönsbodadagarna 5 maj
Som vanligt blev det succé för Lönsbodadagarna förra året. Reservera redan nu den 5 maj då vi förväntar oss ännu en framgångsrik dag i Lönsboda.

Andel i Medborgarhuset i Osby ekonomisk förening.
Medborgarhuset i Osby fyller en stor funktion för kulturlivet, föreningslivet, företagen och privatpersoner i kommunen. Här kan vi se på BIO, titta på teater, gå på fest, titta på utställningar, äta en god bit mat, hålla en konferens och mycket annat. Huset ägs och drivs av en ekonomisk förening som under 2017 har anpassats till nya lagregler. I samband med detta har även ägarna till andelarna uppdaterats och möjlighet för privatpersoner, föreningar och företag att teckna nya andelar skapats.
Vi skulle uppskatta om du som privatperson eller via ditt företag ville visa ditt stöd för Medborgarhuset och tecknar dig för andelar. En andel kostar 12:50 och nyteckning sker företrädesvis i poster om 100, 1 000 eller 10 000 kronor.  Andelsägarna kallas minst en gång per år till föreningsstämma där bl.a. föreningens styrelse utses.
Anmälan om tecknande av andel kan göras i receptionen på Borgen (öppen vardagar 08.00 – 18.00), via e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0479-125 25. Visa ditt stöd för Medborgarhusets kulturcentrum.

Lars Ericsson

ordförande

 

torsdag, 29 mars 2018

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.