Ordförande har ordet - november 2015

Vintern i antågande, minus 13 grader och snö så talar Kung Bore sitt tydliga språk.
Osby Näringsliv har ju regelbundna möte med kommunledningen i aktuella frågor. I veckan som gick hade vi ett sådant möte. Vi tog då upp frågan om den nya centrumplanen för Osby och fick en föredragning av densamma. Nu är det ju i nuläget bara ett visionsdokument men vi fick ett löfte om att vara högst delaktiga i processen, remisstiden kommer att flyttas fram till nyåret. Kommunen kommer att bjuda in Osby Näringsliv till ett dialogmöte i januari. I detta ärende vill jag gärna att detaljhandeln och övrig servicenäring tar del av handlingarna som vi skickar ut och kommer med synpunkter, antingen direkt till kommunen eller till oss i Osby Näringsliv.

Styrelsemötet den 9 november.
Lagen om offentlig upphandling. Mycket har hänt på kort tid efter vår skrivelse till kommunen i början på hösten. Det har varit en upphandlingsdialog med många deltagande företag. Man kan nu också anmäla sitt intresse för direktupphandlingar och det gör man på kommunens hemsida. En upphandlingsplan kommer att presenteras för 2016 en bit in på nyåret för att vi företagare skall kunna ha en bättre framförhållning. I detta ärende har man verkligen tagit vår kritik på allvar och agerat föredömligt snabbt och det vill jag tacka alla inblandade för.

Osby Shopping och Lönsboda Köpmangille. Julskyltningarna på respektive orter är som vanligt väl planerade. I Osby är det julskyltning nu på söndag den 29 november och i Lönsboda en vecka senare den 6 december. Vi har verkligen två mycket engagerade personer, Jankov Månsson och Jimmy Ekborg, som leder de här båda projekten och det är jag mycket glad över. Vill nu uppmana alla att i möjligaste mån gynna våra lokala butiker under julhandeln, det är viktigt om vi skall kunna behålla våra tätorter som ett levande centrum.

Lunchmöte 27 november.
Den här gången samlas vi i Lönsboda för att få information av Leader Skåne ESS om ekonomiskt stöd till utvecklingen av landsbygden. Leader är en metod för lokal utveckling, det är alltid de boende och verksamma i en bygd som bäst vet vad bygden behöver!
Granada Lönsboda kl. 12.00 – 13.00.

Mats Svensson
Ordförande

måndag, 23 november 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.