Ordförande har ordet - oktober 2015

Då var väl hösten här! Vackra färger i lövskogen, älgjakt och frost på bilrutan i morse är bevis nog. I veckan som gick arrangerade vi vår traditionella företagskväll och det känns ju extra bra som ordförande när det blir en bra respons på våra event. En nästan fullsatt hörsal på Ekbackeskolan fick inspiration av kvällens föreläsare Tomas Eriksson under temat ”Arbetsglädje”. Vill tacka Företagarna, Osby kommun och Handelsbanken som var våra samarbetspartners i år och som gör den här kvällen möjlig. På så vis kan vi ju bjuda alla våra medlemsföretag på den här föreläsningen, en god buffé och möjlighet till nätverkande.

Styrelsemötet den 12 oktober.
Näringslivsklimatet. Som jag tidigare nämnt i det här brevet har Osby Näringsliv haft synpunkter på kommunens upphandlingar och hur det i viss mån har missgynnat våra egna företag. Kommunstyrelsens ordförande, Marika Bjerstedt Hansen, har nu svarat på vår kritik och vi kan konstatera att man tar det på största allvar. En upphandlingsdialog är redan genomförd (13 oktober) med ett stort intresse från våra företag. Den 29 oktober är det en ”drop-in-dag” på näringslivscenter och då finns det möjlighet till enskilt möte med kommunens upphandlingsansvarige. En utbildning har startat som heter ”Förenkla helt enkelt” vars syfte är att förbättra kontakterna med näringslivet, utbildningen vänder sig till chefer, handläggare och politiker som möter företagare i sin vardag. Det finns nu också en länk på kommunens hemsida där man kan anmäla intresse för direktupphandlingar, man blir då kontaktad vid passande upphandling. Vill nu uppmana våra medlemsföretag att i möjligaste mån bevaka kommunens upphandlingar så att våra skattepengar stannar kvar i kommunen, det gynnas vi alla av.

Nätverksbyggande. Våra lunchmöte som vi alltid har den sista fredagen varje månad är ofta välbesökta och med ett intressant innehåll. Men att alltid ha det på samma dag och samma tid utestänger tyvärr många företagare, exempelvis har våra butiksägare mycket svårt att komma. Vi kommer nu att se över upplägget för 2016, kanske blir det så att vi växlar mellan frukost- och lunchmöte samt After work. Har Du idéer och synpunkter så vill jag gärna att Du kontaktar någon i styrelsen.

Lunchmöte 30 oktober.
Nu är IP-Only i full gång med fiberanslutningarna till hushållen i kommun. Inom kort blir det anslutningar också till företagen. Mer information om detta får vi på fredagens lunchmöte. I direkt anslutning till mötet kommer det också att vara en minimässa där vi kan få ta del av tjänsteleverantörernas erbjudande.
Restaurang Borgen kl. 12.00 – 13.00. minimässa 13.00 – 14.00.

Mats Svensson
Ordförande

måndag, 26 oktober 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.