Ordförande har ordet - september 2015

En månad går fort och åter dax för en liten rapport från vår verksamhet i Osby Näringsliv. Jag vill än en gång passa på och tacka min styrelse för ett bra och engagerat arbete i syfte att bevaka alla våra olika intressen för att vi alla skall kunna bedriva en väl fungerande verksamhet i vår kommun.
Under månaden som gick fick vi ta del av två rapporter som har koppling till vårt näringslivsklimat. Den ena var Svenskt Näringsliv årliga rapport om vårt företagsklimat, tyvärr (men inte helt oväntat) så föll vi 29 placeringar ner till en 106:e plats av 290 kommuner. Den andra var en rapport från Sveriges Kommuner och Landsting (Insikt) där vi företagare sätter betyg på myndighetsutövningen i kommunen, i denna rapport var vi mer positiva, mer än godkänt i alla delar.

Styrelsemötet den 14 september.
Näringslivsklimatet. Som vi tidigare informerat om har vi haft ett par möten med kommunledningen beträffande tillämpningen av lagen om offentlig upphandling. Det har varit två möten i en positiv anda och det resulterar nu att styrelsen beslutade om att i en skrivelse till kommunen ge förslag på förbättringar i syfte att stärka det lokala näringslivet. Skrivelsen innehåller tio punkter där vi är säkra på att det finns en förbättringspotential.
Vi kan dock kostatera att när det gäller företagens inställning till myndighetsutövningen så är den bättre, det visar enkätundersökningen Insikt, och i den betygssättningen är det företag som haft ärende med kommunen under 2014 som satt betyget. Och det är positivt.

Företagskväll. Vi beslutade också att genomföra vår traditionsenliga företagskväll. I år blir det den 22 oktober på Ekbackeskolan. Reservera redan nu dagen i Din almanacka, det brukar vara en ganska givande kväll, som dessutom är kostnadsfri för alla våra medlemmar.

Lunchmöte 25 september.
Det har hänt mycket inom sociala medier och dessa kanaler blir allt viktigare i vår marknadsföring.
Heidi Ekstrand har mycket att delge oss i ämnet, missa inte detta tillfälle.
Vi ses väl på Restaurang Borgen kl. 12.00?

Mats Svensson
Ordförande

tisdag, 22 september 2015

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.