Ordförande har ordet - september 2017

Åter dax för en liten rapport från vår verksamhet i Osby Näringsliv.
Lite färg i lövskogen och snart älgjakt är väl tydliga tecken på att hösten är på väg, men låt oss först njuta av några brittsommardagar den här veckan.

Styrelsemötet den 11 september.

Top 50-projektet.
Nu under hösten genomför vi ett stort antal nätverksträffar med företag i mindre grupper i syfte att få fram synpunkter på vad som kan göras för att förbättra vårt företagsklimat. Vår målsättning är ju att åter placera oss Top 50 i Sverige-rankingen. En fråga som vi just nu jobbar mycket med är kommunala upphandlingar, där det finns mycket som kan bli bättre. Vi återkommer med mer information.

Centrumplanen.
En ny version är ute för samråd under september. Vi har haft svårt att få gehör för våra synpunkter, men det är ännu inte för sent. Samrådshandlingar hittar Ni på kommunens hemsida. Osby Näringsliv kommer att lämna synpunkter på förslaget. Vill du lämna egna synpunkter så ska de vara kommunen tillhanda senast 8 oktober.

Osby Shopping.
Familjedagen den 2 september blev ett mycket lyckat event med ett positivt gensvar och många besökare. Styrelsen framförde ett tack till Suzanne Dahlin, Paul Phillips och Marie Wetterqvist för ett gott arbete. Vi hoppas att det blir en ny Familjedag 2018.

Marknadsföring via Facebook.
För några veckor sedan kontaktade ett av våra medlemsföretag oss och önskade en grundläggande utbildning i marknadsföring på Facebook. Nu genomför vi en sådan utbildning den 16 och 18 oktober med ett seminarium i Osby och ett i Lönsboda. Ett utmärkt exempel på hur vår organisation med 230 medlemsföretag kan agera utifrån en medlemsnytta.

Kvinnligt nätverk.
Ambitionen är att starta upp ett nytt lokalt nätverk för företagsamma kvinnor inom Osby kommun. Inbjudan till en första informationsträff rönte ett stort intresse. 35 kom till upptaktsmötet den 12 september! Nästa nätverksmöte är den 14 november. Intresserad? Kontakta vårt kansli, tfn 0479-16110 eller via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Nystart Osby – starta eget-information för våra nyanlända
Osby kommun tillsammans med NyföretagarCentrum, Sparbanken Skåne, Arbetsförmedlingen och ALMI håller Nystart Osby på nya Lärcentret, Södra Portgatan 28 i Osby den 11 oktober.
Många människor som har flyttat till Sverige har drivit ett företag eller butik i sitt hemland kommer under förmiddagen att informeras om möjligheten att starta eget, regelverket i Sverige och att det finns möjlighet till rådgivning utan kostnad på olika språk. Mellan 11.30 – 12.30 hälsas alla välkomna att komma in till Lärcentret och prata företagande.

Modevisning
Den 24 oktober hålls den årliga modevisningen på borgen.

Räddningstjänsten
Räddningstjänsten i kommunen är en viktig samarbetspartner för näringslivet och något som vi måste värna om på olika sätt. Svårigheterna att rekrytera folk är oroande. Det är därför viktigt att vi som företagsledare på olika sätt underlättar för de personer som vill engagera sig i räddningstjänsten.

Avtal med Mazda
Funderar du på att byta bil? I så fall tycker vi du ska kontakta Lindgrens Bil för ett förmånligt köp. Osby Näringsliv har tecknat ett samarbetsavtal med företaget. Det innebär att du som medlem i Osby Näringsliv får en extra rabatt vid köp av ny Mazda. Prata direkt med Lindgrens Bil så får du veta alla detaljer.

Lunchmöte 29 september.
Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är värd för höstens första lunchmöte. Vi samlas på Restaurang Borgen nu på fredag den 29 september kl. 12.00. Vi tycker det är trevligt att välkomna Osbybon Niklas Larsson som ny VD för lokala Länsförsäkringar Kristianstad-Göinge. Informationen innehåller bl.a. hur man undviker skador i sin närhet genom skadeförebyggande besiktningar.

Lars Ericsson, ordf.

tisdag, 26 september 2017

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Kommunal upphandling

Aktuella upphandlingar i Osby kommun.

Se lista över pågående upphandlingar.

Veckans lunch

Se utbudet av luncher i Osby kommun.

Välj ditt lunchställe här.

Osby Näringsliv, kansli

Telefontider: mån-fre 8-16
Besöksadress: Forsgatan 3
Postadress: Forsgatan 3, 283 36 Osby
Telefon: 0479-161 10
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.